المقادير:
1. 200 جرام لحم شرائح صغيرة أو دجاج مخلي مكعبات صغيرة أو سوسيس متقطع طرنشات وسط إلى صغيرة
2. ملعقتين زيت طهي نباتي أي نوع بس بلاش بتاع التموين
3. فلفلة رومي محندقة شرائح صغيرة أو ممكن قرنين فلفل شطة للي بيحب السبايسي زي حالاتي
4. بصلة محندقة شرائح صغيرة
5. كوب 200 مل ماء من الحنفية (يعني الصنبور)
6. ملعقتين كبار نشا أو ممكن دقيق مش هتفرق كتير
7. ملعقتين كبار بابريكا بودرة
8. ملعقة كبيرة كاري
9. ذرة ملح
10. ذرة فلفل إسود مطحون
طريقة التحضير :
1. شوح اللحم/دجاج/سوسيس في معلقتين الزيت على نار هادئة لمدة 5 دقائق
2. أضف الفلفل والبصل الشرائح وكمل تشويح لكمان 5 دقائق
3. قم بإذابة النشا أو الدقيق جيدا في وعاء خارجي مع تلات ملاعق ماء حتى تضمن عدم كلكعته
4. ضيف باقي كباية الماء على النشا المذاب وقلب جيدا
5. ادلق الخليط على اللحمة اللي بتتشوح مع الفلفل والبصل
6. ضيف البابريكا والكاري والملح والفلفل الإسود المطحون وياريت تضيف الشطة البودرة عشان أنا بجد بحب الأكل مشطشط
7. قلب بلطف حتى يغلي معاك الخليط خلال 7 دقايق بالكتير
8. بطّل تقليب وسيبه يغلي كمان 3 دقايق
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق